lördag 1 augusti 2009

Löjligt. Jag vet.

Igår när jag handlade på systembolaget tittade kassörskan misstänksamt på mig en bra stund och sade sedan till slut:

- Jag skulle vilja titta på ditt leg.

Jag försökte dölja mitt nöjda leende, men jag tror att det syntes rätt tydligt hur glad jag blev att hon frågade mig.

När jag var 18 och gick till krogen var jag glad över att inte behöva visa leg. Då ville jag se äldre ut. Idag, 12 år senare hoppas jag att få visa. Jag undrar när det vände? Vid vilken ålder jag började hoppas på att se yngre ut än vad jag är. Jag tror att det hände någon gång vid 28-års ålder när jag såg en jämnårig på tv. Först visades en intervju med henne och jag trodde hela tiden att hon var äldre än vad hon var. Sedan visades hennes ålder och namn och jag blev chockad över att se att hon var vid min ålder. Då började jag att tänka efter om jag också såg så gammal ut. Löjligt. Jag vet. Men jag tyckte att åren hade gått väldigt fort helt plötsligt. 30-årsdagen närmade sig med rasande fart. Tiden gick inte att stoppa eller få tillbaka.

Det är nu cirka fem månader sedan jag fyllde trettio. Ibland känns det fortfarande främmande att säga att jag är 30, eller höra någon annan säga min ålder. Jag hoppar till när jag hör min ålder och undrar vart åren som tjugo-någonting tog vägen. Men på det stora hela är jag nöjd med min ålder just nu.

Fast ibland behöver jag få visa leg på bolaget för att höja självkänslan lite.

7 kommentarer:

Nathalie 21 årig vegetarian sa...

Man ska vara nöjd med sin ålder, oavsett vilken den är. Antingen vill man vara äldre, eller vara yngre. Det är sällan som man är nöjd med sin ålder.

Knaada sa...

Jag tycker det verkar busenkelt att bestämma själv om dom ska se leg eller inte. Jag är 30, är jag snyggt klädd för jobb så frågar de aldrig. Men så fort det åker på ett par sneakers, keps eller baggybrallor då ska dom ha leg.

Mie letar guldkanter sa...

Ja det där är en skön känsla! Det var ett tag sen för min del nu men jag lovar att 40 är en helt ok ålder oxå:)

Eva sa...

Oj! :-) Det är bara att gratulera att du håller dig ung och fräsch!
Här är det ingen risk. Minns inte om jag någonsin fått visa leg, inte ens när jag 16 år gammal köpte ut en kvarting Explorer till skolfesten...
Nåja, nu har jag iallafall skaffat mig en fin solbränna på Gotland. Så jag känner mig LITE yngre och fräschare :-))
Kram,
Eva

Miss Upsey Daisy sa...

Det är kul att visa leg på systemet. Minns att jag gjorde det 30+ och berättade för alla hela den dagen sedan ( läs de på jobbet och hundra andra ;) )

Mamma J sa...

Jag skulle sååå gärna vilja se mig själv med andras ögon för en dag eller två. Inte bara för att kanske få en lite mer nyanserad bild av hur gammal jag faktiskt ser ut (för jag ser då rakt inte lika gammal ut som många andra 38-åringar. Nästan inga av mina kompisar heller, sådeså!) - men även för att få veta hur jag uppfattas. Som person. Det skulle vara så fantastiskt lärorikt!

Tantti sa...

Nathalie: Ja, men jag tror men blir mer o mer nöjd med sin plder ju äldre man blir.
Knaada: Ok. Ja kläderna spelar säkert in.
Mie: Ok, vad bra! Då har jag nåt att se fram emot.
Eva: Tack! :)
Miss Upsey Daisy: Precis som jag då. Hihi.
Mamma J: Ja det skulle jag också vilja göra.