onsdag 5 augusti 2009

Tvestjärtar

Rävsaxar, orönkryckor, örnastörtare eller tvestjärtar. I det här fallet är det verkligen inget kärt barn trots många namn. Nu har de invaderat vårt hem! De kommer alltid i slutet av juni/början av augusti och bor till en början i vår postlåda innan de tar sig in i vårt hem. Jag tar ogärna upp posten, men tidningen plockar jag försiktigt fram på morgonen. Sedan skakar jag tidningen, så att insekterna inte följer med mig in. Fast in kommer dem. Igår hittade jag en i diskhon. Jag spolade med varmt vatten - länge. Förra året hittade jag en tvestjärt i sängen och en låg i grytvanten när jag stoppade in handen! Iiihhh!!!

Jag vet inte om det är en myt, men är det inte tvesjtärtar som kan krypa in i människöron och lägga ägg? Jag tror jag har hört talas om ett sådant fall? På anticimex hemsida står det att de gärna kryper in i trånga och fuktiga utrymmen. Jag vill då inte ha dem i min säng! Förutom malar är tvejstjärten en insektsart jag gärna slipper. Bara så ni vet. Jag bjussar på en bild också:

5 kommentarer:

Tanten sa...

Äckliga är de men jag tror att äggläggning i människoöron är en myt. Jag tror att det skulle kännas om någon så pass stor som en tvestjärt försökte krypa in.

F sa...

trångt och fuktiga utrymmen i sängen? hmmm

(bollen låg på straffpunkten, bara att sparka in den)

Tantti sa...

Tanten. Jag hoppas det.
F: Hahahaaaaaa. Hmmm, ska jag ändra i texten tro?

Eva sa...

Å dessa hemska kryp! Jag ogillar verkligen tvestjärtar! Vi hade en hel del där på Gotland. Förmodligen eftersom det regnade lite nästan varje dag och därför var rätt fuktigt. Hängde man ut handdukar på tork på balkongen så var de fulla av tvestjärtar nästa dag. Och i porten satt flera stycken när vi kom hem på kvällarna. Huuu!
Sv: Ja, det är ibland svårt att veta om man inbillar sig eller inte. Jag har pratat med några medium om detta. Men oftast är det så att det är ett ljud som uppstår först. Jag noterar ljudet men bryr mig inte mer. Då fortsätter det att upprepas och DÅ först kommer mina tankar och funderingar om vad det är. Mediumen säger att det ofta är så att andar/spöken vill ha uppmärksamhet, så därför är det bra att inte låtsas om aktiviteterna. Genom att uppmärksamma dem så kan aktiviteterna bara öka, man ger dem liksom energi. Därför försöker jag låta det vara.

Kram,
Eva

Paula sa...

Burr, dom är äckliga, tvestjärtarna! Hoppas dom gör någon nytta, dvs. att det finns djur som äter upp dem, fåglar till exempel. Än värre med fästingar som inte glädjer någon enda varelse på jorden!
Ha en skön söndag!