tisdag 10 mars 2009

Omskolning

När jag fick min ansiktsbehandling igår, hann jag tänka många intressanta tankar. Jag tänkte mest på mitt yrkesval. Vill jag arbeta med IT i en stressig miljö resten av livet? När jag låg där avslappnad och omhändertagen, började jag tänka på ett jobb som hudterapeut. Tänk att få ge denna avslappning och känsla av välmående till folk som jag fick uppleva igår? Kan man någonsin själv bli stressad om man jobbar med något som lugnar och får andra att må bra? Säkert har alla yrken sina för- och nackdelar, men idag känner jag för att byta yrke och omskola mig. En kollega till mig breättade om sin trettioarskris som hon hade för tio år sedan. Hennes innebar att hon skilde sig, sa upp sig och skolade om sig. Jag behöver inte göra alla dessa, men kanske en liten omskolning vore skönt...?

3 kommentarer:

Tanten sa...

Klart man ska fundera på vad man ska göra. Sen kanske man kommer fram till att man vill fortsätta som man har det och då är ju det också bra.

Speja sa...

En sak som är säker är ju i alla fall att många timmar framför datorskärmen inte är bra för hyn. (Åtminstone inte för mig.) Sedan är det väl så som de säger: Det man ångrar är det man inte gjorde...

Tantti sa...

Tanten och Speja: Jag håller med och funderar vidare. Det är skönt att ha erfarenhet och utbildning att falla tillbaka på.