fredag 6 mars 2009

Överraskning 2

Det har varit hemlighetsmakeri, tissel och tassel på jobbet den sista tiden på grund av omorganisation. Hemliga möten, viskningar och skvaller. Därför blev jag livrädd idag när jag blev kallad till fikarummet på spontanfika. Vanligtvis är vi ett par stycken som fikar samtidigt, men nu stod ca tio kollegor i köket helt tysta och bara stirrade på mig när jag kom in. Jag stod där med kaffekoppen i handen och tusen tankar hann flyga genom min vackra hjärna: Vem ska få sparken? Vad är så viktigt att alla är samlade? Varför är de tysta? Varför tittar de på mig? Ska jag få sparken? Vad har jag gjort? Hur ska jag försvara mig för något jag inte har gjort?

Helt plöstligt börjar de sjunga:

Jag må hon leva, ja må hon leva....

Jag kollar mig omkring och undrar vem som fyller år? Varför har ingen berättat för mig att vi ska fira någon? Innan jag tänkte stämma in i sången gick det upp för mig: Det är ju jag!
Än en gång rörd till tårar av underbara människor som lyckas lura mig totalt!

6 kommentarer:

speja sa...

Grattis får man säga - i efterhand. Min syster fyller år på samma dag...vilket ju inte intresserar dig. Kul överraskning i alla fall.

Tantti sa...

speja: Ja det var ju i och för sig 21a februari jag fyllde år - därför jag inte fattade att det var mig de sjöng för. Tack.

Miia - There´s no place like home sa...

Maskinvisning? Whaaat?!

starfucker sa...

spontanfika är grejer det

Speja sa...

Jamen, självklart. Härregud, det visste jag ju. Det var ju då du passerade 30-strecket. Du måste tro att jag inte hänger med alls, och det har du nog rätt i...

Tantti sa...

Speja::D