måndag 9 mars 2009

Pratar med blommor

De fina tulpaner jag fick av mina kollegor i födelsedagspresent har redan vissnat. Jag var tvungen att slänga dem idag. Det gjorde ont. De kändes ju fortfarande levande. Jag känner samma sak när jag slänger krukväxter som är halvdöda. Jag slänger hellre när jag efter många försök inte kan få liv i dem längre, istället för att slänga direkt när de börjat vissna. De kan ju fortfarande piggna till! Det brukar gå till så att jag först glömmer att vattna dem, sedan vattnar jag onödigt mycket för att desperat försöka få liv i blomman igen. Blomman får för mycket vatten och drunknar och till slut inser jag att det inte finns annat att göra än att slänga. Innan jag kan köpa en ny blomma sörjer jag min döda blomma en stund. Ännu en söt växt jag har förstört för att jag inte har varit ansvasfull nog. Nästa blomma ska jag ta hand om ordentligt från början. Ställa fram en vattenkanna både på över- och nedervåningen så att jag inte kan skylla på att jag inte orkar gå i trapporna. Så var tanken i alla fall... imorgon ska jag begrava fler blommor.

Visste du att man ska prata med blommorna för att de ska må bra? Det gjorde jag för jämnan när jag var mindre och jag förstår inte vart den ansvarsfullheten för blommarna har försvunnit med åren? Kanske har jag hittat andra saker att ta hand om istället? Jag har glömt bort de som är mindre viktiga att ta hand om. Tur att mina blommor inte löser min blogg!

3 kommentarer:

Speja sa...

Det där liknar mitt eget beteende. Sedan brukar jag smussla bort blommorna så att ingen ska märka att de är avlidna. Man kanske skulle ställa blommorna vid telefonen så slår man ju två flugor i en smäll.

purplerain sa...

Jag hoppas verkligen att jag kan hålla liv i alla frön som skall sättas. Vattnar för mycket eller för lite..

Tantti sa...

Speja: Smart idé... elelr nej, bättre att ställa dem framför tv:n en tisdagkväll då jag kollar på Desperate Housewives. :)
purplerain: Lycka till!