tisdag 2 juni 2009

Åldrarnas ålder

Igår när jag åkte hem från jobbet lyssnade jag på P3. Christer tog emot samtal från lyssnare som fick lämna sin åsikt om åldrarnas ålder. Jag tänkte tillbaka på mina år och försökte minnas den åldern som jag var mest lycklig, gladast och nöjdast. Var det när jag var barn och fick leka eller när jag blev vuxen och fick eget ansvar? Jag vet inte riktigt. Det var roligt att tro på tomten och skriva önskelistor. Det var spännande att fylla arton och äntligen kunna ta körkort, köpa cigg och öl. 29 var ingen höjdare, då trettioårskrisen slog till. 3o känns bättre nu när gränsen är passerad. Det var inte så farligt. Av någon konstig anledning, trots att det bara skiljer några månader, känner jag mig klokare och lugnare. 31 kanske är äldrarnas ålder? Då borde jag vara ännu klokare och samtidigt väldigt långt ifrån 40-årskrisen. Jag vet inte... jag har inte upplevt 31 än. Jag vet inte heller vad som är min åldrarnas ålder hittills. 18 tror jag. Jag minns den tiden som väldigt spännande. Så fort jag fyllde 18 kände jag mig vuxen och respekterad. Jag hade många val att göra och det var bara jag som bestämde över mig själv. Jag såg med spänning emot framtiden samtidigt som jag levde i nuet.

Vad är din åldrarnas ålder?

6 kommentarer:

Tanten sa...

Jag tycker att just mitt liv tog ett skutt till det bättre vid fyrtio och att det är rätt bra nu med vid fyrtiosju men om det är åldern eller omständigheterna är svårt att säga.

Eva sa...

Ja, jag har faktiskt varit hos en healer nyligen. Men märkte ingen skillnad. Jag tror att jag först måste få komma ur den här miljön. Är helt övertygad om att det blir bättre då. Men tyvärr händer inte mycket på lägenhetsfronten. Det känns som om allt stannat upp helt plötsligt. Inga nya bud.
PS: Jag bytte ut hjärtbilden. Håller med om att den inte var så trevlig. :-)

Mamma J sa...

Jag hade en minikris vid 25, så det är inte DÅ.

Och jag kan se tillbaka på min typ 19-20-årstid och tycka att det var väldigt roligt då, men att jag inte för allt guld i världen skulle vilja tillbaka till den tiden. Jag var så osäker och ung fortfarande då...

Jag tror att jag har börjat uppskatta vartenda år jag lägger till min ålder för att jag tycker att varje år gör mig klokare, mer erfaren, mer säker och allt det där. Så, mitt svar är nog "nu"... Och det kommer det att vara om ett år eller fem också. "NU" är en bra ålder, tycker jag :-).

Fast kanske att det ligger lite i att småbarnsåren snart är överståndna och jag verkligen ser fram emot allt roligt man kan göra när man har lite större barn och så där... Det kanske är där jag har blivit så tillfreds. Eller något.

Tussegumman sa...

Hoppas att allt är väl med dig! Jag har precis börjat slappna av efter en lyckad student/Kramar Tussegumman

Dixie Lee sa...

jag väntar på den. tror att det är nånstans där vid 30.

Tantti sa...

Hej alla: Det flesta verkar tycka att ju äldre man blir desto nöjdare är man med sin ålder. Det är bra!