tisdag 23 juni 2009

Nostalgitripp i solen

En sommar i början av 1990-talet badade jag och min kompis ofta i bassängerna på utebadet. Där kunde vi ligga hela dagen. Vi köpte smågodis i kiosken. Oftast köpte vi för en femma och då fick vi peka på de godsaker vi ville ha tills kassabiträdet sade stop. Vi låg på varsitt badlakan, åt godis och skvallrade om killarna som spelade fotboll. Oftast rangordnade vi dem på en sygghetsskala 1-10 och önskade att de skulle titta åt vårt håll eller råka sparka bollen på oss, så att vi skulle få deras uppmärksamhet för en stund. Vi var mer intresserade av killarna än vad de var av oss. Det luktade torrt gräs, solkräm, klor och cigarettrök. De större tjejerna solade toppless. Ibland vågade vi också göra det. I radion spelades New kids on the block. När det var dags för hemfärd drog vi på oss svarta tights och en oversized t-shirt från JC.

Sommaren 2009: Jag och sonen badar på samma ställe. Jag har med mig en fikakorg med bullar, youghurt, kaffe och festis. Vi badar i barnbassängen och fikar efteråt. Senare går vi iväg till kiosken och köper glass. Vi sitter på varsitt badlakan och äter glassen. Jag tittar mig omkring. Ett par tjejer i tidiga tonåren ligger längre bort från oss - på ungdomssidan så klart. De tittar på killarna som spelar fotboll. Det luktar torrt gräs, solkräm, klor och cigarettrök. New kids on the block spelas på radion. Jag har på mig bikini och en oversized t-shirt från Vero Moda. Jag genomgår en nostalgitripp.

8 kommentarer:

Tanten sa...

Jag antar att du inte hoppades lika intensivt på en blick eller boll.

F sa...

nå, sneglade du lika mycket på det motsatta könet nu? ;)

Mie letar guldkanter sa...

Ha ha förstår vad du menar även om jag själv inte höll till där i barndomen:)
Nostalgi är ett tecken på mognad, inte ålder, så det så!

Miia - There´s no place like home sa...

Hihi! :) Nu är det färdigsolat för min del & jag ska göra lite nytta.

Jag vill åka till Ittala outlet i Lidköping när jag är hemma och är hundvakt. Ska vi göra en dasgutflykt dit då?

Eva sa...

Ha-ha, ja visst är det härligt. Jag brukar säga att livet går som i cirklar. Rätt som det var så är man tillbaka på en plats, minns hur det var och tänker hur mycket som hänt sedan dess. Och hur man själv förändrats :-)

Ungefär det du beskriver känner jag för Gotland. Jag var där mycket när jag var yngre och festade. Nu åker jag dit med dottern och minns hur det var. Och så kikar jag på andra jämnåriga som är där med sina familjer och - undrar om de kanske också var ute och festade med mig, förr i tiden :-)

kram,
Eva

2BarnsMamman sa...

Ja, det var verkligen en nostaligitripp du bjöd på - härligt :) Hoppas du får ännu en skön soldag imorgon!

Mamma J sa...

Ah, det var tider det :-)

Tantti sa...

Tanten o F: Njaee... :)
Mie: Kloka ord!
Miia: Får se... det är fint i lidköping o jag gillar att fynda på Outlet.
Eva: Ja just det... jag såg faktisk andra i min ålder som var där som säkert också solat o badat där i sin ungdom.
2BarnsMamman: Tack detsamma.
MammaJ: Å ja - trevliga minnen.