onsdag 24 juni 2009

Associationer i spåret

Ikväll tog jag en löptur i spåret. Det luktade skog i luften. Ahhhhh... underbart! Jag drog in sommardoften så djupt ner i lungorna jag kunde genom näsan och andades sakta ut genom munnen. Puhhhh... Jag höll min blick i marken när jag sprang, eftersom det har hänt att jag trampat bara millimeter ifrån en orm som sedan reste sig beredd att hugga mig. Brrr.... Som sagt, efter den gången är min blick ständigt i marken när jag joggar. Jag stötte inte på en orm i spåret denna gången, men däremot träffade jag på en liten söt mus. Djurvän som jag är, stannade jag till och tittade på den och småpratade med den. Tur att ingen kom joggandes bakom mig. Jag hade kanske blivit tagen för en knäppgök på rymmen i skogen! Jag satt på huk och tittade på musen. Musen var så fin och inte det minsta rädd för mig, så jag funderade på att klappa den. En förståndig röst (tror jag - för visst ska man inte klappa vilda möss?) inuti sa till mig att låta bli: "Möss bär på en massa bakterier. Klappa inte musen!" Jag sprang till slut vidare och tänkte på möss. Även fast jag är en djurvän, betyder det inte att jag är kunnig inom området. Var det verkligen en mus jag såg? Den hade ingen svans. Har inte möss svansar? Eller är det bara råttor som har svansar? Var det en hamster som rymt? Den var ju inte ens rädd för mig, som om den var tam... så spann jag vidare på ämnet möss och kom då att tänka på en man som ofta besöker min sambo i jobbärenden. Den här mannen har alltid på sig en t-shirt med rolig text. Förra veckan löd texten ungefär så här:

"Det är konstigt att jag är så törstig idag, när jag drack så mycket igår."

Idag när mannen besökte min sambo hade han på sig en t-shirt med texten:

"Varför finns det kondomer med jordgubbsmak, när möss bara äter ost?"

Det är konstigt vad tankar kan vandra i jogginspåret.

9 kommentarer:

Dixie Lee sa...

jag tror nog att möss skulle vilja ha lite omväxling dom med.

F sa...

jag gillar att klappa musen.

Miia - There´s no place like home sa...

Jisses, vad du tänker ;) Och det där med texten på tröjorna... Gaaaaaaaaah! Förstår varför han får gå dit han går ;)

Yes, jag använder datorn! :)

coolchiq sa...

Ja, samma sak har, just under loprundan sa brukar jag forhandla valdigt manga olika amnen:) Det ar den perfekta rensa-skallen-terapin!

Eva sa...

Ha-ha, ja ibland är det tur att folk inte kan läsa ens (stundtals) idiotiska tankar! Fast själv brukar jag skylla på att jag har en väldigt livlig fantasi.

Idag har mina tankar, som vanligt, mest kretsat kring boendet. Fick besked från banken att jag inte får lånet beviljat p.g.a att jag bara jobbar deltid nu. Så säljer jag lägenheten så kan jag inte köpa en likvärdig utan får flytta längre bort från stan. Trist, men man har inget val.

Kram,
Eva

Spider sa...

sv. stödstrumpor är inte snyggt, men rätt skönt faktiskt =))

A & Lilla P sa...

*Skratt*
Underbara assosiationer!

Tantti sa...

Dixie Lee: Haha, helt klart!
F: :)
Miia: Han kanske får ett råd att gå klädd i annat när han ska söka jobb. :)
coolchiq: Ja så skönt att rensa skallen samtidigt som man rensar kroppen fysiskt.
Eva: Jag tror jag också har livlig fantasi.

anna sa...

Tack för din gulliga kommentar på min blogg. Jag mår mycket bättre nu, när chocken har lagt sig.