lördag 26 september 2009

Förlåt

Den 19:e september var den senaste gången jag uppdaterade bloggen och jag ber om förlåtelse för det. Eller? Jo, det gör jag. Eller, nej förresten. Jag ber om förlåtelse för mitt velande med bloggen. Jag har velat fram och tillbaka - om jag ska fortsätta att blogga eller inte. Jag har funderat på om jag skulle plocka bort min blogg helt och hållet för att slippa ha det dåliga samvetet för att jag inte har tid att uppdatera den. Fast den tanken slog jag bort rätt fort, för den var eogistisk. Ni som ändå läser min blogg, skulle ha blivit kvar med kanske en massa frågetecken om vart den där Tantti tog vägen och varför hon försvann utan ett ord. Bara för att jag ska slippa dåligt samvete? Dåligt samvete kan vara bra ibland. Det gör att jag skriver... fast ändå... det är väl inte det som bloggande handlar om? Tvång att skriva? Nej, den handlar om lust att skriva. Om jag verkligen hade lust, skulle jag också ta mig tid att skriva? Eller? Jag kunde också ha skrivit ett sista inlägg om varför jag slutar blogga och sedan plockat bort bloggen, men den tanken slog jag också bort rätt fort för helt plötsligt skulle jag få lust och tid att skriva igen och då skulle jag inte haft någon blogg kvar och jag hade fått abstinensbesvär och utan att tänka efter ha startat en ny blogg och sedan kanske kommit till samma problem igen efter ett tag... för det har hänt förut. (Öhm... detta är min fjärde blogg...) Då började jag tänka på om jag ska fortsätta som jag gör. Bara uppdatera bloggen ca 1 - 2 gånger i veckan och då började jag tänka på läsarna igen. Vem vill läsa en blogg som uppdateras så sällan? Fast... då började jag tänka på vem jag egentligen skriver för? Skriver jag för läsarnas eller skriver jag för min egen skull? Om jag skriver för min egen skull, kvittar det väl hur ofta den uppdateras eller om jag ens skriver alls för då har jag väl antagligen något annat att göra som jag prioriterar högre?

Jag kom i alla fall fram till den slutsatsen att jag kommer att fortsätta att blogga och jag gör det för min skull - för att jag gillar det. Har jag mycket annat att göra som gör att jag inte hinner blogga, så vet ni som följer min blogg, att jag kommer tillbaka när jag har mer tid - som ikväll. Så förlåt mig att jag tänkte tanken att ta bort bloggen och avsluta utan ett ord. Det kommer jag inte att göra.

Jag gillar även att läsa bloggar så puss på er kära bloggare. Nu ska jag uppdatera mig om vad ni har haft för er i veckan.

2 kommentarer:

Petra sa...

Ett klokt val att du fortsätter! Kram på dig.

Miia - There´s no place like home sa...

Helt rätt att du fortsätter! För annars vet jag att du skulle börjat igen senare vid ett annat tillfälle... ;)

Hoppas shoppingrundan blir lyckad!