söndag 24 maj 2009

Blogiinläggi

Hur kommer det sig att resan bort alltid känns längre än resan hem? Vägen till Borås och släktingarna kändes lång, medan resan hem gick mycket fortare.

Vi hade en väldigt trevlig dag med släkten. Sonen pratade svenska och vi andra pratade både finska och svenska. Min kusins barn som förstår mer finska än min son, hade utvecklat en del egna finska ord. När de ville ha saft, bad de om "saftia" och när de ville ha mat, sa de "matia". De lägger till ett i eller ia i slutet av orden för att det ska låta finskt.

Det är konstigt att vi inte träffar släkten oftare. Vi har ju trevligt tillsammans. Vi lovade att träffas oftare och jag hoppas verkligen att vi håller det vi lovat. Sist träffades vi på grund av begravning för tre år sedan (tyvärr är det för det mesta enbart vid begravningar) och då bytte jag e-postadress med min kusin. Vi mailade inte till varandra så ofta, men kontakten blev ändå bättre än tidigare. Vi ringde ju aldrig till varandra. Ett mail eller kort chatsession på MSN kändes bättre. Nu har vi kontakt på facebook och jag tror att det idag med hjälp av internet och speciellt facebook är enklare att träffas. Det är enklare att bestämma dag och tid genom att skicka ett kort meddelande istället för att ta luren och ringa. Dessutom åkte vi till släktingarna idag just för att vi på facebook såg att min moster fyller jämna år.

6 kommentarer:

Åsa.S sa...

Himla praktiskt att kunna göra egna ord sådär!

Speja sa...

Vi har det likadant. Träffar sällan släkten men när man väl gör det så är det så kul. Svårt att hinna med, eller är det lathet. Tja, bara man bestämmer sig går det ju att genomföra. Ha dte fint!

Miia - There´s no place like home sa...

Hahaa! Funkar super att lägga till i eller ia ;)

Eva sa...

Vad bra att det funkar så bra med Facebook för er. Själv har jag inte gått med där - än. Är lite rädd att helt fastna där ute i cyberrymden. Tillbringar redan alldeles för mycket tid vid datorn :-)
Ha en trevlig kväll!
Kram,
Eva

Tantti sa...

Åsa.S: :) Ja o de blir förstådda också.
Speja: Ja, det är även svårt att få tiden att räcka till.
Miia: Det fungerar!
Eva: Facebook är himla bra. Jag är fast men känner ibland av stressen o uppdatera mig hela tiden.

Eva sa...

Kikar in och lämnar en liten hälsning innan jag ger mig ut på en långpromenad. Hoppas komma hem innan regnet :-)
Kram,
Eva