tisdag 26 maj 2009

Jag undrar

För en vecka sedan var jag på en föreläsning igen om Medialiet och Healing. Den var intressant och jag fick en del nya kunskaper och erfarenheter. Vi fick en demonstration i healing som jag aldrig har sett eller varit med om tidigare och pratade om Randis belöning som jag heller inte visste fanns. Men det som slog mig och fick mig att tänka efter, var publiken som var där. Majoriteten av åhörarna var äldre personer - kvinnor 55 - 65. Det fanns två män som var i 30-årsåldern, mediumet var en man, resten av publiken var kvinnor och majoriteten av dem i övre medelåldern. Seansen som jag var på, bestod också mestadels av kvinnor. Vi var cirka 4o personer och endast två var män. På seansen var åldern mera spridd, men majoriteten var ändå äldre kvinnor. Undrar varför det mest är kvinnor som är intresserade och speciellt de äldre?

5 kommentarer:

Eva sa...

Svårt att veta säkert. Men det sägs ju att vi kvinnor är mer intuitiva och intresserade av känslor - och det dolda. Män är (oftast) mer så att de bara tror på sånt de kan se. Mer kritiska till sånt, helt enkelt. De kanske dessutom tycker det skulle vara "omanligt" att gå på en seans med en massa äldre kvinnor. Ja, jag vet inte. Men jag har länge tänkt på det - just att det oftast är kvinnor som är intresserade av sånt här.

Spännande det där med domarringarna. Själv vet jag fortfarande inte vad det var som jag hittat. Om det var en offerplats eller något annat. Slagrutemannen verkar så upptagen, så jag ska funderar nu på att kontakta en annan person. Är ju angelägen att återvända med någon som kan göra mig klokare på vad det är. Visst är livet spännande? :-)
Kram,
Eva

Tantti sa...

Eva: Livet är spännande, men ibland känner jag mig rastlös o vill skapa mer spänning i form av ny hobby o.dyl. Ja, jag tror också att kvinnor är mer intuitiva. Min sambo har en teori om varför de just är äldre personer - för att det är mer vanligt att de har förlorat någon kär de söker kontakt med.

Mamma J sa...

Jag skulle kunna tänka mig för att vi gärna vill fortsätta vårda och ta om hand, även efter döden. Så vi vill veta att de som har lämnat oss har det bra också på andra sidan.

Vi känner mer, på djupet, eller hur man skall säga - medan männen vill ha mer exakt vetenskap - och det är ju inte detta...

Mamma J sa...

Ja, och som din sambo tror tror jag också - att kvinnorna i större utsträckning ju överlever sina män och därför kanske vill söka kontakt med dem... Plus att våra äldre kvinnor ofta har vårdat sina föräldrar i deras slutskede i livet...

Vi får väl se om vi har gjort detsamma när vi blir lika gamla som de är nu.

Tantti sa...

Mamma J: Ja och att vi då är mer troende på att man även kan vårda efter döden.