onsdag 13 maj 2009

Statistik + fågelavföring

En kollega nämnde häromdagen att hon hade hört någon prata om fågelbajs-statistik på radion - att en person träffas i huvudet av fågelbajs var trettonde år. Jag har försökt att googla på detta för att få fram mer fakta att publicera i bloggen inför mitt inlägg, men det var inte lätt. Sökte på statistik + fågelbajs, fågelskit, fågeralvföring, fåglar med mera, men fick ingen relevant träff. Jag hamnade på någon blogg till exempel som inte hade något med saken att göra och tänkte att om blogginnehavaren har en funktion där han kan kolla vilka sökord som folk har sökt på för att komma till hans blogg, skulle han säkert asgarva åt min sökning på statistik + fågelavföring. Vem söker på något sådant?!

I alla fall tyckte jag att det lät alldeles för sällan när hon nämnde detta. Jag utropade genast att satistken måste visa fel. Min sambo och hans tvillingbror blir träffade av fågelbajs varenda år! I och för sig har jag själv aldrig råkat ut för detta och statistiken kanske jämnar ut sig på det viset, men då undrar jag hur det kommer sig att just de två alltid blir träffade? Vad är det för speciellt med dessa två män? Är det bara otur? Har de gjort fåglarna något ont? Är det hårfärgen som avgör?

Hur ser din statistik ut?

5 kommentarer:

Tanten sa...

Tror faktiskt inte att det har hänt.

Miia - There´s no place like home sa...

Haha, usch för att få fågelbajs på sig. Har aldrig råkat ut för det - däremot gillar fåglarna att skita ner vår nya "balle"... Superkul - NOT!!!

Eva sa...

Du, jag har bra erfarenhet av det där. Jag har blivit nerbajsad iallafall tre gånger. Måste väl säga att jag undrade varför just JAG blivit "utvald" att få de där klickarna... Är det för att jag är brunett? Njaee, knappast. Till saken hör att jag har en svart bil. Även den har varit hårt drabbad :-(
kram,
Eva

Eva - igen! :-) sa...

Jag vet bestämt att jag skulle maila dig om något, men jag har helt glömt bort om vad... Har varit för rörigt här på sista tiden. Så minnet är inte vad det borde vara...

Tantti sa...

Hej alla: Ja det verkar vara olika det där. Vissa råkar ut för det andra inte, men det verkar vara antingen eller. Flera gånger elelr inga gånger.