måndag 4 maj 2009

Sambo gästbloggar om Tanken

Eftersom jag råkat påstå att jag skulle få otroligt många läsare på min blogg om jag skulle få för mig att starta en sådan, tvingas jag nu att anta en utmaning – en obehaglig sådan eftersom jag alltid varit anti-blogg som inte kan se vare sig nyttan eller nöjet med att hålla mig uppdaterad femtioelva gånger om dagen om vad andra människor gör eller tycker… Dock är jag en tävlingsmänniska och måste helt enkelt skriva något för sakens skull så jag kan lämna utmaningen med högt huvud.

Jag tänkte i mitt inlägg bara lämna ut en tanke till er läsare eftersom ”det är ju tanken som räknas” som det heter. Oftast hör man denna enastående fras när mottagaren av t ex en present bara är halvnöjd med gåvan då sändaren köpt fel storlek eller fel färg; ”Det gör inget, det är tanken som räknas”. Det var i samband med en tv-serie som denna fundering dök upp och genast insåg jag att yes! - vad billigt man kan komma undan!

Så vid nästa födelsedag, myspysfredag, Alla Hjärtans Dag borde man lugnt kunna säga följande; ”Älskling, jag vet att du nu förväntat dig blommor, dikt, choklad, sexiga underkläder och jag tänkte fixa allt detta men då det är tanken som räknas har jag lämnat detta vid blott en tanke.”

4 kommentarer:

Miia - There´s no place like home sa...

Hahaaa! Ett grymt bra inlägg - du borde börja blogga på riktigt ;)

Speja sa...

Ja, fast det skulle kunna stå dig dyrt i längden;) Hade varit jag som hade uppvaktats på det sättet så hade jag vid varje närmande efteråt hävdat att jag skulle kunna tänka mig en mysig stund i sängen i de där tänkta underkläderna - tillsammans med den tänkta dikten och chokladen - men eftersom det är tanken som räknas, får det stanna därvid;)

2BarnsMamman sa...

Jag håller med Speja. Det skulle bli tråkigt om allt stannade vid en tanke och inte utvecklades till handling...

Sambo sa...

Hej Miia: Tackar för det men det var en engångsföreteelse som inte ska upprepas...:)

Hej Speja: Sant - man kanske får välja sina tillfällen...:)

Hej 2BarnsMamman: Agree. Mycket hemskt i världen skulle däremot också kunna hända om allt utvecklades till handling.. Sedan finns det ju dem som lider av tvångstankar också som måste omsätta tanke till handling - alltid, jämt och ständigt. De kan nog helt enkelt inte låta bli...:)