torsdag 7 maj 2009

Stegtävling

Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på. Jag har anmält mig till en stegtävling på jobbet. Vi ska tävla i lag om cirka sex personer. Vi kan följa varandras stegantal på nätet - på det viset kan vi se om någon kollega drar ner resultatet i laget, vilket jag tycker är bra. Det motiverar att kämpa. Jag tyckte att tävlingen lät som ett roligt sätt att öka samhörigheten och som en bra utmaning så här nära in på sommaren för att trimma bort den sista bilringen inför beach 2009.

Tävlingen var en rolig grej ända tills jag igår fick jag veta att vi ska tävla i ett helt år!!!!
Jag vill inte vara med längre! Jag borde ha läst tävnligsreglerna noggrannare. Det är jag som kommer att förstöra för vårt lag.

Vet ni vad svårt det är att gå minst 10.000 steg om dagen? En vanlig dag då jag inte gör något särskilt utan bara arbetar och är hemma, går jag ca 3000 steg! Har jag städ-dag, blir det ca 5000 steg, städar jag och tar en kort promenad på lunchen får jag 7000 steg. Idag har jag gått på marknad, gått extra mycket på jobbet på grund av möten (annars har jag ett stillasittande arbete) och promenerat till och från gymet som ligger på ca tjugo minuters gångavstånd för att vara extra duktig. Mätaren visar just nu 9623 steg. 400 steg till kan jag nog skrapa ihop genom att fuska och skaka stegmätaren... men ändå! Ett helt år?! 10 000 steg om dagen?

Visste ni förresten att en trettioåring normalt ska gå 12.000 steg om dagen!? Hur sjutton ska man hinna och orka med det? För mig är det inte normalt att gå så mycket, men jag får väl ändra på mina vardagsrutiner antar jag - för hälsans skull.

2 kommentarer:

Miia - There´s no place like home sa...

Ett tips - köp hund! ;)

Jag vill också ha en stegräknare - du kan ge din till mig, så tävlar jag åt dig... hihi ;)

Eva sa...

Tycker det låter jättebra! Men, jag vet också att det krävs lite för att få ihop de där 12.000 stegen... Eller rättare sagt; hade jag gått de stegen som krävs under hela vintern - ja, då hade jag varit i bättre form inför Beach 2009...
kram,
Eva