söndag 10 maj 2009

Gårdsstädning

Idag är det gårdsstädning i vårt radhusområde samt städning och småfix på sonens förskola. Vi hade inte anmält till något av dessa, eftersom vi skulle ha åkt bort idag. En bra anledning att slippa. Vi hjälper gärna till, men sambon är oteknisk och känner sig bara i vägen när det ska snickras på lekplatserna och laga staket. Jag däremot är bara lat. Planerna som vi hade på att åka bort idag ändrades och resan blir en annan dag istället. Jag hade glömt bort både gårdsstädningen och fixet på förskolan och råkade cyla förbi bägge ställena i morse. Jag försökte cykla snabbt förbi dagiset med solglasögon på för att de inte skulle känna igen mig. Det gick inte. Fröken vinkade till mig med en frågande blick. Jag bara cyklade förbi utan att stanna. Jag vinkade tillbaka så klart. Väl hemma på området cyklade jag förbi gårdshuset. Samma sak. Folk hade börjat samlas och göra en lista över de saker som behöver fixas. Grannarna log lite snett och nickade när jag cyklade förbi. Fan också, tänkte jag och skämdes. Nu tror de att vi har ljugit. Jag kunde ha cyklat en annan väg om jag kommit ihåg.

8 kommentarer:

F sa...

haha klanto!!

Tanten sa...

Tihi, låter som jag. Jag lyckas alltid också glömma, cykla förbi och få skämmas.

Speja sa...

Hu, sådant gnager i samvetet, lite olustigt sådär - trots att man faktiskt inte alls lurats medvetet. Skulle också ha kunnat varit jag. Jag glömde en viktig avslutning för ett av barnen igår. Riktigt pinsamt:(

Mie letar guldkanter sa...

Åhhh sånt där är riktigt jobbigt! Vi bodde ju i radhus med såna städdagar i 11 år o försökte vara med när vi kunde men det är sköööönt att slippa sånt nu:)

Tantti sa...

F: Jag vet. :)
Tanten: Ja, skämdes gjorde jag.
Speja: Precis. Jag lurades ju inte men ändå...
Mie: Skönt. Vill flytta. :)

2BarnsMamman sa...

Jobbig situation! Känns liksom svårt att förklara på ett trovärdigt sätt...

Eva sa...

Ja men usch, sånt där är ju pinsamt. Har varit med om liknande saker själv... disträ som jag är :-)
Så du har varit på flera seanser? Spännande. Berätta gärna lite mer om det. Tycker alltid det är intressant att höra om andras upplevelser.

Kram,
Eva

Miia - There´s no place like home sa...

Hahah! Åh nej, vad pinsamt!

Tack för i söndags! Lillkillen var ju bara för söt när han drack upp mitt kaffe. "Kaffet slut! Leka nuuuu!" Sötnos :)