onsdag 1 april 2009

April april

För två år sedan lurade jag min svärmor så grundligt att jag fortfarande ler nöjt när jag gänker på det. Detta skämt kom jag på när vi höll på att flytta till vårt radhus. Vi var flera som kämpade med att städa den gamla lägenheten. Vår hyresvärd var känd för att vara otroligt petig när hon kontrollerar att städningen har gått ordentligt till. Detta vet svärmor eftersom hon tidigare själv har flyttat från samma hyresvärd. Svärmor domderade som vanligt och delade ut arbetsuppgifter.

"Putsa där! Gör si och så! Nej, inte med den trasan. Ta den andra för denna lämnar spår."

Vi kämpade och det gjorde hon med så att svetten rann. När vi till slut var färdiga åkte svärmor iväg med min sambo för att hämta mat till oss. När de var iväg kom jag på att jag skulle ljuga ihop en histora om att hyresärden redan varit och kontrollerat lägenheten under tiden de var borta och inte godkänd vår städning. Hihihi.... jag riktigt kände hur det växte djävulshorn i min panna.... jag ringde till henne och berättade detta och ****** vilket liv det blev i telefonen! Jag vågade inte avslöja skämtet på direkten utan lade på och väntade på att hon skulle komma tillbaka med maten.... jag var faktiskt nervös över hur hon skulle reagera när jag berättade att det var ett april-skämt, men på vägen hem hade min sambo kommit på att det säkert var ett april-slämt och svärmor hann lugna ner sig innan hon kom tillbaka. Puh! Jag tyckte att det var riktigt roligt och svärmor var trots vredesutbrottet lättad över att det bara var ett skämt.

P.S. Hyresvärden godkände vår städning.

8 kommentarer:

Miia - There´s no place like home sa...

Hihii, det kommer jag ihåg... Roligt roligt :D

Johanna sa...

Haha lite kul då dem man lurar går på det :)

Johanna sa...

Jaa, det är han allt :)

Tanten sa...

Det låter nästan elakt att skämta om något så tungt som en flyttstädning.

Speja sa...

Haha, kul. Fast jag förstår din ångest över hur hon skulle reagera. Ibland är det inte lätt att veta om man tar sig vatten över huvudet. Ha det fint.

Lallis - liv och leverne sa...

Haha, vad kul:)
Ha en jättefin dag idag.
kram Lallis

Daniel sa...

huh ja, där hade du tur så inte svärmor skulle ha släppt sig totalt. Och bli som svärmödrar man ser om i tv! :)

Tantti sa...

Miia: Ja det är ett bra minne. :)
Johanna: Ja det är det viktigaste.
Tanten: Jo jag var elak... lite payback från min sida.
Speja: Ja... nervös var jag, men det gick ju bra sen o jag skrattar fortfarande när jag tänker på det... svärmor med.
Lallis: Tack, kram.
Daniel: :D