tisdag 28 april 2009

Mathyfs

Det här med matlådor och luncher på jobbet är roligt. Man lär känna sina kollegors matvanor. Det finns till exempel de som alltid äter ute, de som alltid har med sig färdigrätter , de som tar med sig matlådor med rester och nyttig sallad till och de som bara äter mackor eller dricker måltidsersättning. Jag varierar väldigt mycket. Äter ute cirka en gång i veckan, måndagar har jag goda rester från helgen och tisdagar har jag färdigrätt...

Hur ens kollegor äter sin mat är också något man lär känna igen. Antingen äter man till exempel direkt ur lådan eller använder tallrik. Tidigare åt jag direkt ur min matlåda, men nu har jag börjat äta ur tallrik istället. Maten ser aptitligare ut då och det är bekvämare - jag slipper de höga kanterna i matlådan.

Igår hade jag med mig goda rester med potatisgratäng som jag inte orkade äta upp. En kollega till mig har talat om att hans favorit är just potatisgratäng. Skämtsamt frågade jag honom om han ville ha mina rester. Jag blev inte så förvånad över att han ville ha mina rester, eftersom han är en av de som vräker i sig mat och helst hämtmat varje dag - helt utan att gå upp i vikt dessutom. Det jag blev förvånad över var att han åt upp gratängen direkt från min tallrik! Han är dessutom relativt nyanställd, så jag tycker inte att jag känner honom så väl att han kan äta rester från min tallrik! Jag tycker att det är något som sambos kan göra, men inte kollegor. Det störde mig dock inte, utan tvärtom tycker jag att det är härligt att folk kan göra oväntade saker och vara lite mer avslappnade på jobbet. Jag diskuterade detta med min sambo när jag kom hem och det lustigaste är att det visade sig att han själv gör likadant på sitt jobb! Äter upp kollegors rester direkt ur deras tallrikar och matlådor. Hahahaaaa.... och på tal om att äta maten direkt ur matlådan... idag åt min sambo maten direkt ur kastrullen på sitt jobb! Han hade med sig soppa som han värmde. Han satte sig i soffan med kastrullen i knäet och slevade i sig soppan. Ja, han använde i alla fall en sked. Han drack inte direkt ur kastrullen.

Hur äter du din lunch?

6 kommentarer:

F sa...

med kniv och gaffel

Speja sa...

Nu jobbar jag ju hemma så det blir ofta en macka till lunch. Men förr gjorde jag nog som du: ibland ute, ibland hade jag med mig något, ibland på tallrik, ibland ur låda. Men aldrig från någon annans tallrik;))

Augusta sa...

Nästan alltid ute, indiska, kinesisk, subway, sandys m.fl.. Oj, man kan få god mat på lunchen. (enda gången). :)

Miia - There´s no place like home sa...

Hahaaaa! Låter såå typiskt honom, hihi :)

Mamma J sa...

Jag äter oftast ur min medhavda matlåda. En del diskar tallrikarna med den extremt äckliga diskborsten, så då är jag inte så sugen på att använda en sådan... Köra i micron och gojsa till det lite extra.. Uäck!

Men, ibland skojar jag till det och lägger upp på tallrik - oftast en jag har tagit direkt ur den rena diskmaskinen, hehe...

Ibland går jag och äter på lunchrestaurangen och ibland åker jag och hämtar mat på någon trevligt hak - till nöje för många av mina kollegor som kallar mig för den bästa matkoordinatorn ;-). Så, jag ser alltså inte bara till att mina ungar får mat - jag föder upp kollegorna lite också!

Mamma J sa...

Tillägger: Äter inte från någon annans tallrik och kollegan som ville SMAKA från min mat som jag höll på att ÄTA - med sin gaffel som han just tagit ut ur munnen fick en sträng blick... Kan jag väl säga...