söndag 19 april 2009

Seansen

Seansen var inte riktigt som jag hade föreställt mig. Jag hade inga större förväntningar, men jag hade ändå en bild av hur det skulle gå till.

Vi var ca 30 personer som satt på stolar och till och med på bord, för att det var så trångt i ett litet ljust rum. Jag hade förväntat mig ett rymligt, mörkt rum med levande ljus. Mediumet satte igång direkt när alla hade satt sig och bara rabblade ur sig saker som hon tog emot från andarna som hon fick kontakt med. Jag trodde att hon först skulle meditera eller koncentrera sig på något sätt, men det behövdes inte tydligen. Hon pekade ut någon i publiken och började ställa frågor eller komma med tips inför framtiden. Exempelvis sa hon till en tjej att hon borde sluta upp med att äta röda tomater och äpplen för att de inte är bra för henne, till en annan sa hon att hon ska fortsätta äta sina vitaminer. Hon kunde även ställa frågor som var menade för publikens släktningar. En äldre dam fick i uppgift att fråga sin dotter om varför hon gett upp sin idé om en barnbok för det borde hon inte ha gjort. En annan mor i publiken skulle fråga sin dotter om hennes resplaner för att hon håller på och planerar en resa utomlands inom en snar framtid (som modern inte hade någon aning om). En yngre tjej fick i uppgift att köpa en trisslott den 13e augusti...

Jag var nervös och skakade på huvudet när mediumet tittade på mig - dels för att jag är blyg och inte vågar prata inför en större grupp människor men mest för att jag var rädd för vad eller att hon skulle få fram något budskap till mig. Samtidigt som det fascinerar mig, skrämmer det mig. Istället valde hon att prata med min kompis som satt bredvid mig. Hon kom med "gissningar" om hans bakgrund och vad som händer i hans liv för tillfället. Vad han har arbetet med, vad hans släktingar arbetar med samt hur han känner sig känslomässigt. Inget av dessa påståenden stämde på honom, men däremot kände jag mig träffad av dem! Hon prickade in vad min sambo har arbetat med - två av hans tidigare yrken, vad min bror jobbar med samt i vilket känslomässigt tillstånd jag befinner mig just nu. Jag sa inget, eftersom jag var nervös. Efter att hon misslyckats med att nå fram till min kompis gick hon vidare till någon annan istället.

Jag tänkte vidare på mediumets påståenden till min kompis och kom fram till att det kan ha varit flera personer i publiken som kände sig träffad av dem. Vi var många och alltid är det någon som känner igen sig och har någon anhörig med det yrket som hon pratade om och så vidare, så jag var inte helt övertygad om att det var någon ande som ville nå fram till mig. Dessutom var jag vädligt förvirrad, eftersom jag trodde att budskapen bara kom från de som har, som hon uttryckte det "passerat gränsen", men budskapen kom både från de som gått bort och de som finns i livet. Bland annat berättade mediumet för någon i publiken att hennes katt känner sig orolig för att katten tror att familjen funderar på att köpa en katt till. Det här budskapet kom från en katt som fortfarande lever och att det just kom från en katt gjorde mig fundersam. Fast katter kan väl också ha själar som vandrar vidare när kroppen har dött? Meddelandet kan också ha kommit från någon ande som uppfattat kattens känslor som sedan förde de vidare till den personen via mediumet... jag vet inte. Oftast talade hon inte om vilka som kom med budskapen.

Nej... jag blev inte helt övertygad. Jag kan aldrig få veta om kvinnan mår bättre när hon slutat äta röda tomater och äpplen eller om dottern verkligen planerat en resa utan att tala om detta för sin mor. Det här är endast något som de som fick budskapet har svaret på. Jag blev inte övertygad om mediumet verkligen fick kontakt med andarna, eftersom inte jag fick något bevis själv. Dock var det en händelse som har fått mig att fundera och gjort mig mer nyfiken på detta:

En dotter i publiken ville få fram något meddelande eller tecken från sin mor som nyligen hade gått bort. Mediumet fick vibbar från någon modersfigur och för att bevisa att det var just hennes mor såg hon en grön bil samt en fåtölj som blivit flyttad på flera gånger den senaste tiden. Detta kände inte dottern igen och mediumet ursäktade sig och sa att det inte alltid finns något meddelande till alla och att det var alldeles för nyligen som modern hade gått bort för att hon skulle få fram något. Däremot.... äger jag en bil som är grön.... och förra veckan flyttade jag på en fåtölj från ett rum till ett annat tre gånger! Var det en slump att dessa två saker nämndes i en och samma mening eller var det något tecken till mig att det var min mor hon fick kontakt med istället?

9 kommentarer:

Elle sa...

Det va säkert menat till dej, när det ändå va så mycket saker som stämde in. Läskigt!

Miia - There´s no place like home sa...

Vad blev det för pjux då? Från och med nu har jag köpstopp - shoppat som en tok den senaste tiden! Pengarna behövs till lite annat också...

Jag tror också att det var menat till dig. Söta, lilla mormor (mamma) som ville ge dig ett tecken. Så fint!

F sa...

ja du, bra redogörelse. Jag är skeptisk men sugen på att ge det en chans. Men en i mitt hushåll är väldigt inne på det...

Miss Upsey Daisy sa...

Det är svårt. Vet inte om jag skulle tordas prova på det... Får man fråga vad det kostade?

linda sa...

Ett medium kan aldrig ha 100% rätt.. t.o.m. den bästa ligger på 87-90% trräffsäkerhet.Sylvia Browne heter hon, det var hon som fick besök av kvinnan med tvättsvampen :P Det var alltså en kvinna som sökte "andlig" hjälp och ville helt enkelt berätta att hon och hennes man ägde en tvättsvamp, som ofta lyssnade på musik.
Min (och sylvias) åsikt är att hon inte behövde ett medium, utan en psykiater :P

Speja sa...

Spännande att få läsa, har ju aldrig bevistat någon seans. Tack för att du delade med dig.

Eva sa...

Hmm... ja,det finns ju många i den branschen som inte är helt seriösa. Tyvärr. Hade varit intressant att veta vem det var :-)

Mamma J sa...

Vad spännande, alltsammans!

Jag skulle nästan vilja att jag vågade prova jag också. Jag tycker sådant där är väldigt intressant, men är nog lite för "harig" för att verkligen göra slag i saken. Jag tror iofs att det i många fall, när det handlar om sådana där förutsägelser som att man skall sluta äta en sak eller liknande, så riskerar det att bli en självuppfyllande profetia. Tror man verkligen på en sak, så kan det absolut fungera bara för det - lite placebo-effekt över det hela helt enkelt.

Men, det där med grön bil och flyttad fåtölj känns lite för specialiserat för att det skall vara påhittat...

Tantti sa...

Elle: Jag hoppas det men det är läskigt också.
Miia: Det låter som hon. Hon skulle säkert försöka ge ett tecken om det gick.
F: Ge det en cjans - det är spännande!
Miss Upsey Daisy: 120 kr för ca 1 ½ timme.
linda: Nej, 100 % rätt är i och för sig svårt att nå kan jag tänka mig.
Speja: Så lite så!
Eva: Jag kan maila dig om du vill.
Mamma J: Ja repcis - det tror jag också. Tror man att röda tomater inte är bra, blir man säkert "sjuk" av dm till slut.